Hírek, események

  • 2022. március 12-én Marosvásárhelyen, a Kövesdombi Református Egyházközség templomában tartotta beszámoló közgyűlését a Marosi Református Egyházmegye Nőszövetsége. Lőrincz János lelkipásztor igei szolgálata után az egyházmegyei és gyülekezeti nőszövetségek tevékenységének a bemutatása következett, amelyet a pénzügyi beszámoló követett. Az egyházmegyei elnökség tagjai közé új jegyzőt választott a közgyűlés, Csenteri Imola kisgörgényi lelkésznő személyében.
  • A Harasztkereki Református Egyházközség volt házigazdája 2022. április 23-án a Marosi Református Egyházmegye nőszövetségi konferenciájának.

    fotó
    A nagy érdeklődésnek örvendő rendezvény vendége volt Ilyés Tamás érszőllősi lelkipásztor, aki az igei szolgálatot végezte, valamint Illyés Zsuzsánna szolnokháza-sándorfalvi lelkipásztor, aki előadást tartott Korunk kihívásai női szemmel címmel. A találkozón a helyi gyülekezet dicsőitő együttese és kórusa szolgált. Köszönjük a helyi nőszövetségnek és lelkészházaspárnak a szívélyes vendéglátást és finom ebédet.
  • 2022. május 7-én Udvarfalván gyűltek össze a Maros-Mezőségi Református Egyházmegye nőszövetséges asszonyai. A konferencián Péter Júlia marosszentannai lelkésznő hirdette az igét, dr. Kovács Ágnes főorvos tartott előadást: Mentális kézfogás, avagy hogyan óvjuk mentális egészségünket? címmel. A rendezvényt a helyi gyülekezet Hozsánna énekkara és dicsőítő csapata tette ünnepélyessé. Köszönet illesse a helyi lelkipásztor házaspárt, nőszövetséget és egyházmegyei elnökséget az alkalom megszervezéséért.
  • Molnár Helén Tünde és Tatár Anna Julianna lelkésznők szerkesztésében megjelent az Erdélyi Református Nőszövetség Halljátok meg az Isten szavát című áhítatos könyve. Az év minden napjára igei magyarázatot, imádságot és éneket tartalmazó könyv anyagát teológusnők és lelkésznők írták. Június második felétől megvásárolható egyházkerületünk Sajtóközpontjában, illetve megrendelhető a lelkészi hivatalokban.